Naturens Gaver
Hjemmeside om anvendelse af planter til en sundere krop, hud & hår
Hvorfor.Kvinder.Graviditet.Børn.Hjemmelavet.Lidelse.Dyrkning & beskrivelse af Planter/Urter.Krydderiernes evne.Vitaminer.Mineraler.Overvægt.Undervægt.Æteriske olier.Magnet Behandling.Gæstebog .Webmaster.Søg.

Naturens Gaver er et ikke-kommercielt site - Ingen reklamer!

 

Alle alternative behandlinger udføres på eget ansvar.

Agersnerle

Beskrivelse:

Krybende vin med skarp adskilte pileformede blade. Blomsterne er hvide eller pinkt og er trumpetformede og “morning-glory-agtige”. Agersnerle blomstrer fra juni til september.

Findes:
Findes på marker og øde egne. Forefindes over hele Nord Amerika.

Anvendelse:
Bladene

Te lavet af Agersnerle er anvendt til at vaske edderkoppebid. Kan også indtages til at reducere voldsom menses. Bladene kan anvendes som laxativ.


Blomster
Blomster te kan reducere feber og er sårhelende. Blomsterne kan også anvendes som laxativ.


Rødder
Rødderne har en stærk
emetisk effekt. Te af rødderne er også afførende.
Legender:

Agersnerle er også kaldet “Vor Frues Særk”, “Jomfru Marias Bæger” og “Vor Frues Drikkekar”, “Guds Moders Lille Glas”.

En historie fra Grimms eventyr fortæller, at en mand engang var kørt fast på en mudret vej og ikke kunne komme fri lige meget, hvad han gjorde. Da kom Jomfru Maria forbi, og hun sagde til manden: “Jeg er tørstig. Giv mig noget at drikke”. “Det vil jeg gerne, hvis jeg havde haft noget at skænke vin i”, sagde manden. Da tog jomfru Maria en blomst, der stod ved vejen, som bæger. Manden serverede vinen i bægeret, og straks kom vognen fri af mudderet. Siden den dag har blomsterkronen lignet en alterkalk go den svagt røde farve på blomsten har farve efter vinen (altervinen). En anden historie med ligennde indhold gbeskriver, at efter agersnerlen var brugt so,m drikkeglas for den hellige Guds Moder, fik blomsten det fine rosa skær, vi ser på den i dag. En anden legende fortæller, at det var ranunklen, der blev brugt som drikkebæger. Agersnerlen var førhen et mere udbredt ukrudt i kornmarkerne, og ifølge Christian den Andens Danske Lov er der straf for at smide frø af denne urt på en anden mands mark.